Vitamini, enzimi i minerali, spakovani u predivnu ambalažu. Savršeno pripremljeni preparati, a pod nazivom pakovanja, maske, mleka i serumi, samo su jedan od vidova nege kože u tzv. “anty-age” tretmanima. Kozmetički tretmani su vrlo različiti, obzirom da postoje i različiti tipovi kože. A jedan od takvih tretmana, namenjen zreloj koži nakon 25. godine života, zove se još i biološko-stimulativni tretman.

Danas se postavljaju različita pitanja u vezi sa ovom vrstom tretmana kože. Pre svega, šta je cilj terapije? Zašto se primenjuje i kod kakvih promena na koži? Kada se mogu uočiti prvi rezultati tretmana? Na sva ova pitanja se može odgovoriti, ali samo na osnovu detaljnog pregleda i dijagnoze. Svako je individua za sebe, pa se i tretman sprovodi u zavisnosti od trenutnog stanja kože. Specifičnost u tretmanima lica i dekoltea, odredjena je na osnovu različitih tipova kože. Postoje normalna, suva, osetljiva, masna i mešoviti tip kože. Da bi utvrdili o kom se tipu kože radi, osnovni pokazatelji su: boja kože, zategnutost, debljina i pore. Na taj način sprovodimo odredjeni tretman, kroz korišćenje pažljivo odabrane aparaturne tehnike i preparata.

 

Nega lica

Nega lica Hyaluronom – Hyaluronskom kremom se koriguju bore, utrofije vezanog tkiva na području obraza bez izazivanja alergijskih reakcija. Vrlo učinkovit i nježan tretman u kojem se pomoću mikrokristala odstranjuje gornji sloj kože i obnavlja epiderma i čiji su rezultati vidljivi odmah nakon tretmana. Unošenjem mikročestica u epidermu dolazi do nastajanja novih kolagenskih vlakana na tretiranom dijelu kože čiji pozitivni efekti traju od nekoliko mjeseci do godine dana. Tretman omogućuje: – smanjenje bora – stimulaciju i obnavljanje epiderme – poboljšanje teksture kože – poboljšanje lokalne cirkulacije – bolju moć upijanja kože Hydro life tretman – tretman za intenzivnu hidrataciju s trostrukim djelovanjem: – tri puta povećana hidratacija – tonifikacija – lifting s tehnologijom tekućih kristala – lifting proteinima soje i riže Tretman započinje čišćenjem lica mlijekom i tonikom. Blagim kružnim pokretima nanosi se piling nakon čega slijedi nanošenje ampule. Uz 20 minutnu masažu na lice se nanese masažna krema. Slijedi nanošenje hranjive maske i odgovarajuće kreme. Kozmetičko čišćenje lica za suhu i dehidriranu kožu – tretman uključuje mehaničko čišćenje lica, masažu te njegu prilagođenu suhoj koži. Lice se očisti mlijekom i losionom za čišćenje lica. Slijedi nanošenje pilinga kružnim pokretima prstiju nakon čega se nanosi ampula do potpune apsorpcije. Zatim se lice 20 minuta masira masažnom kremom. I posljednji dio tretmana se odnosi na dodatno hranjenje kože hidratantnom kremom.

Aroma mediteran aromaterapija lica – u ovom tretmanu primjenjuje se specijalna masaža s akupresurnim pokretima. Primjenjuju se mješavine eteričnih ulja prilagođene tipu kože koji se tretira. Tretman započinje čišćenjem lica mlijekom nakon čega slijedi nanošenje tonika i pilinga uz korištenje ulja za aromaterapiju. Navedeno se nanosi blagim, kružnim i opuštajućim pokretima prstiju. Slijedi nanošenje peel of maske na 15 minuta nakon čega se lice dodatno nahrani odgovarajućom kremom prema tipu kože.

Caviar lift tretman protiv bora – tretman za intenzivno hranjenje kavijarom.

Trostruka akcija:
– hranjenje kože liposolubilnim kavijarom
– tonifikacija kože lica
– lifting akcija s hyaluronskim gelom

Mlijekom za čišćenje očisti se koža lica. Slijedi tretman pilingom nakon čega se nanosi ampula i masažna krema uz 15-20 minutnu masažu lica. Slijedi nanošenje Caviar lift maske koja se ostavi da djeluje 15 minuta. Uz aku-presurne pokrete nanesemo Caviar lift serum do potpune apsorpcije. Za kraj tretmana na lice se nanese Caviar lift krema.

 

Uvek nakon ovakvog tretmana, obavezan je posttretman kože. Uz temeljno čišćenje aktivnim supstancama u kućnoj nezi, preporučuje se jednom nedeljno masaža kockom leda i svakodnevno nanošenje hranljivih krema za dan i noć na bazi prirodnih aktivnih principa. Cilj ovakve intenzivne terapije, jeste odložiti pojavu bora, starenje i ostećenja kože. Već nakon 30. godine života, koža lica postaje sve podložnija oštećenjima i potrebna joj je aktivna nega. Bez obzira na dobre genetske faktore koje smo nasledili od naših roditelja, koji možda još uvek nemaju bore!

Upravo se od kozmetičkog tretmana očekuje, da očuva i produži koliko je to moguće, prirodna stanja i funkcije kože.

I uvek se postavlja pitanje, pa kakve su to “bioaktivne” supstance, koje sa pravom nose takvo ime, a pružaju regeneraciju?

Njih ima mnogo, a ispoljavaju različita povoljna dejstva na epitel kože. Samo neke od njih su: hijaluronska kiselina, organski biljni ekstrakti aloja vere, nevena, vidove trave, organska ulja badema, jojobe, semena grožđa,.. Koriste se još i tretmani kiseonikom, tretioninom – vitaminom A, koji deluju preventivno. Jednom rečju, kozmetička industrija nam mnogo nudi, ali uvek treba imati u vidu kakav proizvod odabrati. Nije dovoljno samo uputstvo, potrebno je znati da li te iste supstance odgovaraju bas nama! Postoji li mogućnost nekih neželjenih efekata ili alergija?
“Anty-age” tretmana je puno, a koji će se koristiti zavisi od stanja vaše kože. Iz takvih i sličnih razloga, potrebno je konsultovati stručna lica estetičara i lekara dermatologa. Upravo oni poseduju znanje o raznim materijama, koje služe za podmladjivanje kože. Od njih ćete dobiti odgovor, vezan baš za vaš tip i stanje kože, i kako sa lakoćom napraviti savršenu kombinaciju intenzivne nege!

Hydro-lipid Balance je preparat iz Logona kolekcije za negu zrele kože, koji obnavlja i jača prirodnu barijeru kože koja sprečava gubitak vlage i daje povećanu elstičnost i čvrstinu. Ova specijalna dvofazna formulacija sadrži prvoklasna biljna ulja i vlažeće agense koji balansiraju prirodni hidro-lipidni film kože. Beli čaj, jedan od najjačih prirodnih antioksidanasa usporava prevremeno starenje kože. Vitaminima bogato ulje vučjeg trna umiruje kožu, osvežava i ujednačava ten. Ekstrakt azijskog bambusa daje vašoj koži izuzetno nežan i baršunast izgled.
Upotreba: Dobro promućkajte pre upotrebe. Istisnite na dlan pa nanesite na lice, vrat i dekolte. Može se koristiti ujutru, kao zamena za dnevnu kremu ili uveče za dodatnu hidrataciju pre nanošenja noćne kreme.