Kozmetičko čišćenje lica za masnu i aknastu kožu – tretman započinje čišćenjem lica mlijekom za masnu kožu nakon čega se kružnim pokretima nanosi piling s granulama. Nakon odstranjivanja pilinga slijedi istiskivanje komedona i akni što uključuje zagrijavanje Solux lampom ili se koristi Cryodin. Ujedno se koža dezinfekcira visokom frekvencom pri nanošenju hranjive ampule te se umiruje crvenilo kože posebnom maskom. Na kraju tretmana koža lica se nahrani odgovarajućom hranjivom kremom.

 

Tretman s AHA i glikolnom kiselinom – ovo je specijalni tretman koji pomaže u borbi protiv akni, fleka, ožiljaka i bora na licu.

Koža se očisti mlijekom primjerenim tipu kože nakon čega slijedi nanošenje AHA- glikolnog seruma na cijelo lice što se ostavlja da djeluje 7-10 minuta. Preparat se zatim ispire s kože lica nakon čega nanosimo intenzivnu Hidro gel masku na 10 minuta. Slijedi još jedna maska, ali ovaj put Peel of bijela vitaminska maska. Prilikom ovog tretmana koristimo Cryodin kojim pojačavamo termoforezu, smanjujemo edeme kod dubinskog čišćenja akni gdje dolazi do bržeg zacijeljivanja. Na kraju se koža nahrani odgovarajućom kremom prema tipu kože.

Pored hemijskog pilinga AHA i glikolnom kiselinom, rade se i drugi tretmani hemijskih pilinga (mandelična, laktična, salicilna, adzelaična kiselina i slično), a redosled primene i načina aplikacije odredjuje deramtolog na osnovu karakteristika masne kože svakog pacijenta ponaosob.