Ostali tretmani tela

Tretmani tela su holističke, nemedicinske procedure koje nam pomažu ne samo da ostvarimo određene fizičke rezultate već i da dosegnemo neke duhovne horizonte: do stalnog smanjenja obima na kukovima ili butinama, učvršćivanja grudi, redukovanja celulita, poboljšanja cirkulacije i stimulisanja detoksikacije, do osećaja smirenosti i ravnoteže duha i tela.
Obuhvataju široku lepezu raznih vrsta piliga, pakovanje i uvijanje tela, (body wrapping), tretmane u kojima se telo izlaže toploti, vodi, vibracijama, ultrazvuku, dejstu električnih impulsa i svetlosti, kao i veštim rukama iskusnog terapeuta.

Postoje mnogi tretmani i još brojniji preparati koji se u njima koriste.
Tretmani se mogu kombinovati međusobno ili u pakete Spa usluga napr. u Dermalife Spa-Jet kapsuli ili u Vibrosauni, kojima se i dodatno pojačava dejstvo primenjenih preparata, tako da ćete zaista uživati u pravom Spa doživljaju.

Pilinzi tela, aromaterapija, Body wrapping, gipsane bermude ili relaksacija slatkim tretmanima čokolade, vanile, meda i vina,  zavisi od vaše potrebe i raspoloženja. Odluka da učinite nešto lepo i dobro za sebe, svoje telo i svoju kožu, za svoje zdravlje, zavisi od vas samih. Mi smo tu da vam se posvetimo sa punom pažnjom. Učinićemo sve da se nakon ovih tretmana osećate relaksirano i osveženo, lepe figure i odnegovane kože, bodri duhom i telom. Izbor je na vama.

Šta su tretmani detoksikacije

To je  bilo koja terapija, masaža, uvijanje tela (body wrapping) ili procedura koji vam pomaže da se oslobodite toksina iz vašeg tela. Ideja tretmana detoksikacije je da poboljšate svoje opšte zdravlje, ojačate cirkulaciju telesnih tečnosti i pomognete imunološkom sistemu tela, tako da budete manje podložni bolesti i da se generalno osećate bolje.
Detoksikacija je sjajan način da se oporavite posle perioda lošeg zdravlja ili perioda kada vam u životu ne ide baš dobro. Ona je takođe dobar put da se borite protiv osećaja neraspoloženja tokom tmurnih zimskih dana ili kada se osećate kao da vas je neko pregazio i odličan način da se osvežite i podignete energiju.

A možda će vas neki od tretmana detoksikacije potaći da započnete sa novim režimom života, da se više posvetite svome telu, kao odličnoj prevenciji u brizi o svome zdravlju i lepom izgledu.

 

Pilinzi tela

Piling tela je Spa tretman kojim se vrši eksfolijacija odumrlih površinskih ćelija kože tela, tako da koža ostaje sveža, ovlažena, meka i umirena. Predstavlja neinvazivnu proceduru, nezamenjivu u pripremi kože kako bi mogla na pravi način apsorbovati neophodne aktivne sastojke iz odgovarajućih preparata. Zbog toga je piling tela osnova mnogih Spa tretmana, jer prosto “budi kožu” otvarajući pore i čineći da bude ujednačenog tena. Tretmani su pogodni za sve klijente jer nisu invazivni već prijatni i bezbedni. Obavljaju se tako što se odgovarajući preparat utrljava u kožu tela masažnim pokretima ruku.

Istovremenom kombinacijom sa raznim vrstama aromaterapije pilinzi tela  se mogu prilagoditi potrebama i željama klijenta, zavisno od toga da li on želi da se nakon njih oseća relaksirano ili revitalizovano povišene energije.

Postoje razne varijacije pilinga. Osnovna razlika među njima je u preparatima koji se koriste.
Najčešće se koriste slani pilinzi, zatim biljni, slatki i voćni.
Piling je odličan tretaman koji se može primeniti kao pojedinačna procedura ili kao deo kombinovanog tretmana ili spa paketa. Učiniće da se osećate lepo i izgledate dobro. Posle temeljnog pilinga vaša koža će biti zaista meka, glatka i svilenkasta, a vi ćete se osećati relaksirano i osveženo.

Body wrapping

Ovo je jedan od Spa tretmana koji je nakon mnogo vekova ponovo „otkriven“ i na velika vrata  uveden u današnju estetsku praksu, namenjen da povrati tonus i vitkost tela, da hidrira i učvršćuje kožu, da opušta i smiruje mišiće.
Sastoji se u tome što se na telo nanose razni preparati, telo zatim obavija (uvija) folijama, zavojima ili specijalnim tkaninama. Tako uvijeno telo se izlaže toploti da bi se izazvalo pojačano znojenje, ali i čitavom nizu dodatnih dejstava koje nudi savremena tehnologija (vibracije, zvuk, svetlost, hidromasaža vodenim mlazevima, infracrveno zračenje). Ponekad se stavljaju i hladni zavoji.

Metoda body wrapping-a se upotrebljavala, a upotrebljava se i danas ne samo kao terapija za eliminaciju masnih naslaga, već i kao relaksirajuća terapija koja opušta, smiruje i čini da se osećate svežije i mlađe.

Zavisno od izabranog tretmana može se očekivati:

 • privremeno gubljenje po nekoliko santimetara u obimu pojedinih delova tela
 • pročišćena, učvršćena i zategnuta, hidratisana i meka koža
 • vidljivo smanjivanje celulita i masnih naslaga na telu
 • poboljšavanje cirkulacije i detoksikacije
 • relaksacija mišića
 • smirujući i opuštajuće efekat na celo telo

Ne treba zaboraviti ni pozitivne efekte koji body wrapping ima u smanjivanju tegoba i ublažavanju bolova kod “teških nogu”, bolnih zglobova i lakših zapaljenja.

Karakteristično za sve ove tretmane jeste da se kao uvod u njih preporučuje jedan od raznih vrsta pilinga tela. Na taj način će koža biti potpuno spremna da prihvati sve blagodeti jednog ovakvog tretmana.

Pri sprovođenju tretmana koriste se različiti proizvodi koji doprinose željenim rezultatima. Najčešće se koriste:

Pakovanje Algama: zagrejane alge nanose se u vidu smeše na celo telo. Pomažu ishranu i detoksikaciju kože. Nemojte se uzdržavati od ovog tretmana zbog pomalo čudnog mirisa algi jer su rezultati sjajni. Ova patentirana Thalgo formula od 100% čistih algi izvornih aktivnih sastojaka morskog porekla, idealno je resenje za aktiviranje metabolizma, otklanjanje masnih naslaga i drenažu organizma. Aktivni sastojci algi učiniće vašu kožu pročišćenom, obogaćenom vitaminima i mineralima. Alge su inače postale izuzetno cenjene i tražene u kozmetologiji kao prirodni proizvod, deo bogatstva koje nam nudi more. Sadrže, pored ostalog, sto puta više kalcijuma i deset puta više magnezijuma od biljaka koje rastu na površini zemlje i daju impresivne rezultate u nezi lica i tela.
Pored opštih efekata koji se postižu ovim pakovanjem, naš Centar primenjuje i  pakovanja sa specijalnim vrstama algi, koja su namenjena za tretman celulita i zatezanje kože.

Pakovanje Blatom: primenjuje se nanošenjem specijalnog blata na kožu radi njenog čišćenja, detoksikacije i učvršćivanja. Smatra se takođe da pomaže u oslobađanju od viška tečnosti, čišćenju pora kože i izbacivanju štetnih materija iz organizma. Pomaže kod artritisa, reumatizma i manjih kožnih iritacija. Jedno od cenjenih pakovanja ovog tipa je Aromacean Thalgo od prirodnog morskog blata, aromaticnih ulja i morske soli. Ovim atraktivnim tretmanom ostvarujemo intenzivnu remineralizaciju i piling. Blagodeti koje se ostvaruju su pročišćavanje organizma, kao i smanjenje otoka i retencije tečnosti.

Pakovanje Glinom: primenjuje se korišćenjem smeše gline i aromatičnog ulja. Po svojim efektima sličan je tretmanu blatom.

Anticelulit pakovanje
: tretmanom se pojačava cirkulacija i izbacuju toksini iz organizma. Usmeren je pre svega na zone stomaka, butina i zadnjice.

Tretman za grudi: serum, losion i maska se aplicira na zonu grudi i dekoltea. Namena je da se koža učvrsti, zategne i poveća volumen. Posebno se preporučuje klijentkinjama posle dojenja ili redukcije telesne težine.

Biljno pakovanje: biljke natopljene aromatičnim uljem nanose se na celo telo. Pomaže u ishrani i detoksikaciji kože.
Pakovanje Uljima:  koriste se terapijska ulja, bogata po svom sastavu i aromi. Posebno se preporučuje za negu, hidrataciju i ishranu ekstremno suve ili dehrirane kože.

Frigi Thalgo hladno pakovanje: tretman podrazumeva umotavanje tela u hladno natopljene zavoje u cilju njegovog učvršćivanja i oblikovanja. Osmišljen je da procesom osmoze pospešuje uklanjanje viška tečnosti i detosikaciju. Dobar je za tretman celulita i naslaga na bokovima, nogama i butinama. Dovodi do olakšanje kod „teških nogu“. Hladan zavoj takođe stimuliše cirkulaciju. Spoj visoke koncentracije algi i kamfora dovodi do zavidnih rezultata.

Prafinsko pakovanje: parafin koji se nanosi na telo formira film tako da deluje kao da ste u nekoj vrsti školjke, čime se postiže efekat omekšavanja i hidratacije. Takođe ublažava bolove u zglobovima i mišićima i pomaže kod artritisa. Naročito je popularan tokom zime zbog velike potrebe kože za hidratacijm

Thalasso pakovanje morskim travama: telo se oblaže pastom načinjenom od morskih trava i morske vode, a zatim uvija. Njime se postiže odlična hidratacija i učvršćivanje kože.
TORBA MOOR je jedno od najboljih pakovanja protiv starenja kože i za njeno pročišćavanje.

NACTIVE  Gipsane bermude
Estetski tretman koji se pokazao kao jedan od efikasnijih, popularnih metoda  u tretiranju celulita, gubitka elastičnosti kože, edema nogu i lokalizovanih masnih naslaga.

Koriste se oligoelementi poput bakra, cinka i magnezijuma, koji su glavni akceleratori metabolizma. Uz aplikovanje losiona i oligomoneralnih seruma, blage masaže i limfne drenaže otvoramo limfne puteve i pokrećemo proces detoksikacije koji traje tokom celog tretmana. Tretman završavamo oligo maskom koja se stavlja preko pamučne gaze i oblikuje prema tretiranom delu tela. Maska se steže kao gips i ostavlja oko 45 minuta, zbog čega je tretman i dobio naziv „Gipsane bermude“. Ovim tretmanom može se izgubiti i do 1.5 litar tečnosti i nekoliko santimetara u obimu.

Desert tretmani tela
To su tretmani sa čokoladom, vanilom, medom i vinom, koji imaju opuštajući, relaksirajući i anticelulit efekat.

Aroma terapija
Danas su vrlo popularni aroma tretmani kože i aroma masaže jer pozitivno deluju i na telo i na psihičko i emotivno stanje. Ovi tretmani podstiču cirkulaciju i popravljaju kvalitet kože u smislu strija kao i njenog tonusa. Preparati sadrže različita eterična ulja, ponekad su vrlo složenog sastava iz mnogo različitih vrsta biljaka.

Aroma terapija ima važnu ulogu u nezi kože jer je čini mekom, hidriranom, baršunastom i sjajnom.
Kombinacija dodira, ritmičkih pokreta i primenjenih preparata stimulišuće deluje na sve organe,  dovodeći do sklada duha i tela.

Masaža

Masaža nije luksuz već je najstariji način iscelenja koji dovodi u stanje harmonije dušu i telo. Ona je važna karika u kulturi zdravog života. Masaža nije samo očaravajuća relaksacija, ona je takođe preventivna metoda protiv nakupljenog stresa, i za olakšavanje emotivnih i fizičke napetosti.
Zato vašem telu priuštite potpuno opuštanje uz prijatnu muziku i mirise esencijalnih ulja i spretne ruke terapeuta, koje će vas gladiti, ali i trljati, udarati, pritiskati i gnječiti.

Masaža deluje na različite načine:ona sa jedne strane poboljšava cirkulaciju telesnih tečnosti krvi i limfe i dopremu hranjivih materija i kiseonika do tkiva i organa, a sa druge strane pomaže da se oslobodimo otpadnih materija, toksina, ugljen dioksida i prekomerne vode. Ona ne samo da relaksira napete i osvežava umorne mišiće, već pobuđuje telo da luči endorfine, prirodne hormone u našem telu, koji doprinose osećanju sreće i zadovoljstva.

Relaksirani rukama terapeuta i ispunjeni kiseonikom, mišići će vam zahvalno odgovoriti smanjenjem napetosti, a telo će uživati u novoj količini zdrave energije. Sve će vas to učiniti manje umornim, osveženim i spremnim za nove poslovne i druge obaveze.

Masaža u svojim različitim formama može pomoći u lečenju ili ublažavanju široke lepeze problema. Istraživanje pokazuje da je masaža posebno dobra u ublažavanju problema povezanih sa stresom od nervoze i anksioznosti do nesanice i visokog pritiska.
Jedan od najvećih efekata kod većina masaža jeste da one mogu pomoći da se osećate mnogo bolje, relaksiranije, svesni sebe, staloženi i smireni.
Milenijumsko iskustvo je potvrdilo da je masaža odlična u prevenciji bolesti i suštinski važna za održavanje zdravlja i zadovoljstva.

Za vašu relaksaciju, bolji izgled i figuru i opšti wellness osećaj, naš Centar vam nudi specijalizovane masaže:

 • Shiatsu masaža glave
 • Shiatsu amsaža lica, vrata i dekoltea
 • Refleksna masaža ruku i stopala
 • Spa masaža celog tela
 • Shiatsu masaža celog tela
 • Anticelulit masaže
 • Relaks masaža, jedna od najčešće primenjivanih i najkompletnijh masaža. Dobra relaksaciona masaža vas oslobađa nakupljenog stresa, tenzije i bolova u mišićima i ostavlja vas utonule u wellbeing-dobrostanje.

Masaže se rade uz primenu vrhunskih preparata i aromaterapiju.

Parafinska pakovanja ruku i nogu – kojima postižemo nežnu kožu blistavog sjaja
Manikir

Pedikir i Spa-pedikir

 • relaksacija i drenaža oteklih, bolnih nogu
 • regeneracija i dubinska hidratacija kože
 • poboljšanje cirkulacije