JEDAN OD EFIKASNIJIH TRETMANA PODMLADJIVANJA

Radiotalasni lifting preporučuje se osobama koje žele efekat liftinga ali ne i hiriršku intervenciju. Obavlja se preventivno, od 25.te godine života, zbog sprečavanja preranog starenja, dok starijim osobama služi za uklanjanje već vidljivih bora i zatezanje opuštene kože.

POSTUPAK

Postupak je jednostavan, potpuno bezbedan, bezbolan i ne zahteva nijednu formu anestezije. Preko regije koja se tretira nanosi se gel, zatim se prelazi malim kupolastim elektrodama, koje isporučuju toplotu u dubinu kože, tako se površina kože ne zagreva.

Za održavanje mladolikog izgleda presudno je prisustvo kolagena i elastina u koži, već od 25.te godine značajno se smanjuje njihovo stvaranje, koža počinje da se opušta i stvaraju se prve bore. Radiotalasi toplotnim efektom izazivaju sintezu novog kolagena i elastina, a ispravljene spirale već prisutnog kolagena kontrahuju, što dovodi do momentalnog zatezanja kože , tako da se efekat liftinga vidi odmah nakon prvog tretmana.

PRE INTERVENCIJE
POSLE INTERVENCIJE

Na čelu i oko očiju, sitnije bore nestaju, a duboke postaju značajno pliće, nazolabijalne brazde se smanjuju, i koža zateže. U predelu vrata prvo se uočavaju promene starenja kože, nakon radiotalasa značajno se popravlja njen kvalitet.

Dugotrajni rezultat u redukciji bora i zatezanju kože postiže se serijom od 3-4 tretmana, u vremenskom razmaku od mesec dana, zbog kumulativne sinteze novog kolagena i elastina. U zavisnosti od starosne dobi i stepena izraženih bora, za održavanje postignutog efekta, preporučuje se 1 do 2 tretmana godišnje.

 

Za razliku od lasera  i hemisjkih pilinga,sunce ne predstavlja kontraindikaciju za rad tako da se obavlja tokom čitave godine.

PRE INTERVENCIJE
POSLE INTERVENCIJE

KOMBINACIJA SA DRUGIM METODAMA PODMLADJIVANJA

Radiotalasni lifting samostalno i blagovremeno primenjen značajno usporava njeno starenje, tako da se bilo kojoj osobi preporučuje kao početni tretman. Za osobe koje imaju sklonost da mimikom prave određene bore i nakon njenog zatezanja, savetuje se blokada preaktivnih mišića botoksom. Izrazito duboke bore mogu u potpunosti da se popune filerima, najbolji je prirodnog porekla, filer hijalulornskom kiselinom, kao i upotreba mezoterapijskih koktela, primena dermapena i dermarolera, a u najnovije vreme i primena mezoniti.

Kombinacuija ovih tehnika je individualna od pacijenta do pacijenta i nju kreira dermatolog.