Estetska medicina je proces ulepšavanja Vašeg fizičkog izgleda, ali i poboljšava Vašeg samopouzdanje i kvaliteta života. Bez obzira da li se radi u estetske ili rekonstruktivne svrhe, bori se sa vidljivim znacima starenja.

Potreba da se izgleda bolje i mlađe sve je sve izraženija. To je dovelo do razvitka posebne grane medicine: estetske dermatologije.

Prevenstveno se bazira na raznim anti-age tretmanima i postupcima. I mladi ljudi imaju estetske probleme, kod starih ti problemi su samo još više izraženi.

Starenje je neizbežno. Ne možemo ga sprečiti. Sa godinama se pojavljuju bore, fleke, keratoze i pa čak i karcinomi. Stanje kože ne mora da odgovara biološkoj starosti, može da izgleda mlađe, ali, nažalost i starije. Pravilnom negom i određenim dermatološkim tretmanima moženo mnogo poboljšati i izgled kože, i na taj način i njene fiziološke funkcije. Tako da je pitanje lepote ustvari, pitanje zdravlja.

Mišljenja smo da treba voditi računa prvo, o sopstvenom zdravlju, pravilnim načinom života i ishranom. Savremena dermatologija nudi neinvazivne, neoperativne postupke kojima se može unaprediti i zdravlje i izgled. Voditi računa o izgledu nije samo estetsko već i civilizacijsko pitanje.

U osnovi, na tri načina možemo pristupiti podmlađivanju:

  1. spoljašnjim delovanjem (resurfacing): hemijski piling, laser, mezoniti, dermaroler, dermapen
  2. povećanjem volumena: fileri– biostimulatori, mezoterapija, PRP, mezoniti
  3. korekcija bora-botulinski neurotoksin A BoNta- Botox

 

Uz dermatovenerologiju, kao posebna granu medicine, izučava se medicinska kozmetologija, nauka koja se bavi negom i ulepšavanjem zdrave kože.

Umeće estetske medicina i vešte ruke, zajedno sa obrazovanjem i iskustvom, uz pomoć napredne tehnologije, daju vrhunske estetske rezultate i zadovoljne pacijente.