Higijenski tretman lica je deo lične higijene koja se podrazumeva minimalno jednom mesečno. Lice je uopšteno izloženo smogu, duvanskom dimu, sunčevim zracima, atmosferskim promenama, sitnim česticima prašine, ostacima šminke itd. Sve ovo nije na prvi pogled vidljivo, ali ostavlja dugoročne tragove na koži. Za dublji tretman čišćenja kože nije dovoljan samo tonik, magična rukavica i sl.

Higijenskim tretmanom oslobodićete kožu od nečistoće, suvišnog sebuma, izumrlih ćelija, mitisera i drugih sličnih promena. Pravilnim izborom preparata, kako za sam tok tretmana, tako i za produženu kućnu negu, kozmetičar brine o tome da Vaša koža izgleda čisto, negovano i sveže. Sa negom kože korisno je početi što ranije, jer se time usporava proces starenja. Svaki čovek je individua sa vlastitim nasleđenim karakteristikama, pa ćete kroz ovaj tretman saznati kakvo je stanje vaše kože i kako da se prema njoj ophodite. Ovaj tretman nije univerzalan i za svaki tip kože se pravi koktel različitih preparata i daje se preporuka za samostalno negovanje. Higijenskim tretmanom ne dobija se samo čišćenje lica, već i hidriranje kože, pojačana mikrocirkulacija, što direktno utiče na stvaranje fibroblasta, odnosno pospešuje se proizvodnja kolagena i elastina koji daju elastičnost i čvrstinu koži. Rezultate pratimo i beležimo, u cilju očuvanja i poboljšanja stanja vaše kože.

Postoji nekoliko načina za čišćenje lica:

  1. 1.- Čišćenje lica se može vršiti manuelno, kada je potrebno prethodno zagrejati kožu kako bi se pore otvorile.
  2. 2.- Čišćenje lica se može se vršiti i komedoekstraktorom, instrumentom koji pod pritiskom oslobadja sadržaj cista sa lica ili ledja.
  3. 3.- Čišćenje lica se može vršiti i vakuumom, posebnim aparatima koji kombinuju mikrodermoabaziju i vakuum kako bi sa najmanje moguće traume izvšili fino čišćenje pora kože.

Tretman čišćenja lica može biti deo uobičajene nege u kozmetičkim tretmanima a nekada je sastavni deo lečenja posebnog oblika akni u kome dominiraju mitiseri – acne comedonicae. Kod osoba koje imaju tanku i osetljivu kožu treba biti vrlo obazriv u čišćenju lica kako ne bi došlo do pojave proširenih kapilara.

Ukoliko pacijent u našu ordinaciju dolazi samo na čišćenje lica to uvek podrazumeva sledeću proceduru:

  1. 1. – Masažu lica pre tretmana.
  2. 2. – Parenje lica ili aplikaciju kombinacije voćnih kiselina ukoliko je koža pacijenta sklona pucanju kapilara.
  3. 3. – Komedoekstrakciju.
  4. 4. – Aplikaciju aktivnog kiseonika i antiseptika.
  5. 5. – Korišćenje umirujućih maski.
  6. 6. – Preporuku za kućnu negu ili dermatološku terapiju.